Het interieur van je huis perfect te schilderen

Er zijn een aantal tips om het verven van je huis sneller en soepeler te laten verlopen, zonder in te leveren op kwaliteiten. Hiervoor moet je op de hoogte zijn van een aantal slimme tips die je een hoop tijd besparen en de kwaliteit van je schilderwerk ten goede komen. Vaak zie je dat er strepen tevoorschijn komen op muren. Deze lelijke strepen zijn een doorn in het oog als je een muur net geschilderd hebt. Gelukkig kan je dergelijke schilderstrepen op een makkelijke manier voorkomen. Dit soort strepen worden namelijk veroorzaakt door een ongelijke verdeling van je verf. Een streep wordt veroorzaakt als je over een laag heen schildert die al gedroogd is. Zodra je dit doet onstaan er op één plek 2 lagen, terwijl er op een andere plek maar één laag aanwezig is. Vooral als het droog is komt dit vaak voor. Hoe kan je dit voorkomen? Simpel, zorg dat de verf nat blijft. Een ander probleem is vaak dat mensen tegen kleurverschil aanlopen als ze grote oppervlakten moeten verven.  Dit komt omdat bussen verf vaak net iets afwijken van elkaar qua kleur. Als je een nieuwe verfbus open moet maken halverwege een muur, dan is dit kleurverschil vaak goed merkbaar. Als je dit wilt voorkomen, dan kan je het beste een grote emmer kopen en meerdere bussen verf in deze emmer gooien. Deze emmer moet qua inhoud dan genoeg zijn om de hele kamer mee te schilderen. Schuren is ook aan te raden. Vooral als er nog een laag verf opzit is het onverstandig om er meteen een andere kleur overheen te zetten. Je loopt dan namelijk het risico dat de verflaag niet goed dekt. Voor een mooie afwerking is schuren verstandig voor een goede dekking. Het beste kan je de ondergrond eerst schuren, het stof wegzuigen, vervolgens de 1e laag aanbrengen, 24 uur laten drogen, dan weer schuren, en daarna de 2e laag aanbrengen.

Schilderen nog makkelijker maken met de juist benodigdheden

Schilderen is makkelijk als je over de juiste schildersbenodigdheden beschikt. En daarnaast moet je ook weten hoe je deze schildersbenodigdheden optimaal moet inzetten. Als het je niet lukt om de verf goed nat te houden – zoals vaak het geval is bij hoge muren of trappen – dan kan je het beste een hele dunne laag aanbrengen. Op die manier krijg je minder strepen. Als je een grote oppervlakte wilt schilderen zonder strepen achter te laten, moet je de bijna droge roller in verschillende richting over de oppervlakte rollen. Je begint eerst met de droge kwast in een bepaalde richting. Vervolgens laat je het drogen. En daarna begin je wederom met een droge kwast in een andere richting te rollen. Dit houd je een aantal keren vol totdat er een pad kruisende strepen in alle mogelijke richtingen ontstaat.