Handig, zo’n draagbare lamp

Het nadeel van tafellampen is dat ze altijd gebonden zijn aan een stopcontact. Zonder werken ze niet. Of toch wel? Want tegenwoordig zijn er ook draagbare lampen verkrijgbaar. Die hebben niet langer een stopcontact nodig, omdat ze werken op batterijen.

Dat biedt allerlei voordelen.

Een draagbare lamp is makkelijk verplaatsbaar. Je hoeft immers geen rekening te houden met de lengte van het snoer en de plaats van een stopcontact. Hierdoor zijn draagbare tafellampen ideaal als terrasverlichting. Je kan ze in het midden van de tafel zetten om jouw nachtelijk etentje te verlichten. Of neem ze mee naar een picknick in het park of het strand. Een draagbare lamp past overal.

Zelfs als er voldoende stopcontacten in de buurt zijn, is een verplaatsbare lamp interessant. Jouw kleine spruit kan deze gebruiken op zijn tekentafel en nadien meenemen naar zijn zelfgemaakte kussenfort. Ook wie ’s nachts naar het toilet moet en liever niet in het donker wandelt, kan een draagbare lamp meenemen.

Heb je schrik om zonder licht te vallen?

Dat hoeft niet, want een draagbare tafellamp heeft een ingebouwde batterij die voldoende groot is om meerdere uren licht te geven. De Fermob Balad brandt bijvoorbeeld meer dan 10 uur. Dat is meer dan voldoende voor een doorsnee avond op het terras.

Naarmate de batterijtechnologie vordert, zal het aantal draagbare lampen toenemen. Het laat producenten namelijk toe om zwaardere lampen, die meer elektriciteit vragen, draagbaar te maken.

50814A1A-5056-991B-C703600523A2886A (1)