Kasten op maat

Iedereen wil graag genoeg opbergruimte in zijn huis hebben, maar soms is het erg moeilijk om de kast met de perfecte afmetingen te vinden en dan moet de kast ook nog in de juiste kleur leverbaar zijn. Soms moet je flink zoeken, maar soms heeft dat zelfs geen zin, dan kan je de perfecte kast niet vinden. Kasten op maat laten maken, is dan de perfecte oplossing.

Kast onder de trap

Als je in de woonkamer of hal een trap hebt, dan is dat een goede plaats om een kast op maat te laten maken. De ruimte onder de trap wordt vaak niet benut, dit is uiteraard zonde. Als je een kast op maat laat maken onder de trap, is het slim om enkele planken in deze kast te laten maken. Dan kan dit bijvoorbeeld een mooie voorraadkast zijn. Ook kan je hier bijvoorbeeld de stofzuiger en andere schoonmaakspullen kwijt. Op deze manier kan je dus optimaal gebruik maken van de (anders loze) ruimte onder de trap.

Kast onder schuin dak

Een schuin dak op zolder is ook vaak een deel van het huis waar je niet veel mee doet. Als je hier ook een kast van laat maken, dan kan je heel veel spullen kwijt onder het schuine deel van het dak. Dit is een mooie ruimte waar je spullen op kunt bergen die je niet vaak gebruikt, zoals fotoalbums en kerstspullen. Ook is het handig om in de kast wat speelgoed van de kinderen op te ruimen. Als je deze spullen vooraan in de kast zet, kunnen zij hier toch mee spelen en als zij klaar zijn met spelen, kunnen zij de spullen zelf weer opruimen.

Kledingkast

Een kledingkast is een goed voorbeeld voor een perfecte kast op maat. Vrouwen willen graag veel planken in hun kledingkast, maar ze willen ook voldoende ruimte om jurkjes en dergelijke op te hangen. Daarnaast willen ze ook nog ruimte voor hun schoenen en sierraden. In de kant-en-klare kasten is dit vaak niet allemaal mogelijk. Als je een kast op maat laat maken, dan kan je al deze wensen verwerken in een kast. Op deze manier heeft jouw vrouw dus de perfecte kast waar zij erg trots op zal zijn.

Zelf maken of laten maken

Als jij handig bent, kan je heel makkelijk zelf een kast op maat maken. Je kunt zelf alle benodigdheden bij de bouwmarkt halen en de kast in elkaar zetten. Ook is het mogelijk om online alle spullen te bestellen. Veel bedrijven hebben de mogelijkheid om online aan te geven wat je voor kast wilt gaan maken (afmetingen, hoeveel planken, etc.), dan geven zij aan hoeveel spullen je nodig hebt. Je kunt deze spullen dan eenvoudig bestellen en als ze geleverd zijn, kan je de kast zelf in elkaar zetten. Als jij denkt dat je dit zelf toch niet kan of dat je niet voldoende tijd hebt, kan je de kast ook op laten meten door een expert. Hij zal met jullie bespreken wat de wensen zijn en hij zal er voor zorgen dat de juiste spullen besteld, geleverd en gemonteerd worden. Aan dit laatste zit natuurlijk wel een prijskaartje. Hoe meer je zelf doet, hoe voordeliger het is.

Veel succes met het uitzoeken van de perfecte kast!